Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 I godina on Sat Oct 08, 2011 3:52 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Proučavanje bezjaka, ne-magičnih ljudi, uključuje pisanje eseja kao što je "Zašto bezjaci trebaju struju". Bezjačke studije se smatraju laganim predmetom, ali čarobnjaci smatraju da je za čarobnjaka važno znati kako funkcionira ne-magična zajednica. Smatram da je vrlo važno znati ponešto o bezjacima da bismo se mogli lakše prligoditi u njihovom životu, da ne bismo bili sumnjivi. Mislim da je važno znati kako donjeti čašu vode bez čarobnoh štapića, upaliti svjetlo i sl.

Učenici se primaju i dobrodošlui u bilokada!


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

2 Re: I godina on Sat Oct 08, 2011 3:52 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
U bezjačkim studijama ćete učiti kako se što bolje prilagoditi bezjacima, kako ih što bolej upoznati....kako se prilagoditi njihovom svijetu. Puno vas vjerojatno već živi u gradu u kojem ima puno bezjaka pa vam oni nisu veliki problem. Ovo prvo predavanje vas neće puno naučiti, no imam zadatak za vas. Želim da mi postavite barem dva pitanja koja vas zanimaju o bezjacima. Najbolja pitana nagrađujem sa 8 bodova a sve učenike koji se prikljuće ovoj nastavi dobivaju po 5 bodova...Uživajte


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

3 Re: I godina on Sat Oct 08, 2011 3:52 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
1)Kako bezjaci mogu živjeti bez magije?
Bezjacima imaju mnoga pomagala pri radu. Oni umjesto čarobni štapića i magije koriste struju, paru,plin,naftu, ali i ruke noge i sl. Naravno da bi i njima magija uvelike pomogla no nemožemo se ''izdati'' jer bi oni tu magiju i zloupotrjebili. Ipak, dobro su se snašli...nisu baš skroz bespomoćni.

2)Da li su svi dobri, ili postoje i zli?
Naravno da nisu svi dobri, zapravo, jako ih je puno zlih..Jako puno više nego zlih čarobnjaka... Rade grozne stvari...ubijaju, muče, tuku,siluju...Strašno! Po bezjačkim se vijestima jako često pojavljuju poruke da je netko ubijen, da se netko ubio, da je netko silovan, da je netko otet...U zadnje se vrijeme mnogo mladih samo ubija...Koliko god naš svijet ponekad bio strašan, nikada ne bih htjela živjeti u njihovom...Zapravo je istina da nekim dijelom i živimo u njihovom svijetu, no ipak imamo svoj svijet koji je prekrasan i u njemu trebamo uživati!


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

4 Re: I godina on Sat Oct 08, 2011 3:53 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Kako neki bezjaci znaju za Hogwarts školu?

Bezjaci zapravo neznaju za Hogwarts školu...Njima škola izgleda kao ruševina, nekada, prekrasnog dvorca. Kada neki bezjak stupi u nju obuhvati ga jeza da se ne usudi kročiti dalje. Kruže i strašne priče oko tog ''dvorca'',također. Priča se da je u njemu živio kralj sa svoje dvije kčeri. Nakon smrti žene kralj je mnogim pučanima rezao glave, te su ga proglasili Krvavim barunom. Krvavi je barun jedne noći poludio te je ubio svoje kćeri, a kada je shvatio što je učinio ubio je i sebe da bi mogao pronaći njihove duše i tražiti ih oprost. Priča se i da Barun i dalje sječe glave svima koji stupe u dvorac. To je naravno izmišljtoina koju su u bezjački svije proširili bezjaci kako bi se tajnost Hogwartsa sačuvala. Uz to, Hogwarts je na udaljenom mjestu a i zaštičen je sa bezbroj drugih čarolija.

Na koji način rade stvari poput magije?

Bezjaci stvari stvaraju pomoču raznih strojeva, materijala. O dstrojeva se sve češće koriste roboti, a materijali su razni;nafta, plastika, drvo i sl. Prije su puno stvari radili ručno, no kako je nastao motor, el. struje i druga razna pomogala odlučili su se koristiti stvarima. Još uvijek ne mogu napraviti leteće stvari, no prave autiće koji idu na daljinsko upravljanje razne lutke koje pričaju i sl.


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

5 Re: I godina on Sat Oct 08, 2011 3:53 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
1) Opišite mi vaš prvi osjećaj kada ste primili pismo iz Hogwartsa. Željela bih da mi kažete kako ste se osjećali,koji su vas osjećali obuzeli, što ste prvo učinili kada ste primili pismo i sl.

2) Što ste znali o Hogwartsu kada ste primili pismo?

3) Što ste mogli naučiti iz ovog predavanja?


Ocjenit ću sve zadaće. MOlim da mi pišete dugačke,iskrene odgovore. Ovaj puta i dajem a i oduzimam bodove...


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

6 Re: I godina on Sun Oct 09, 2011 3:13 am

Guest

avatar
Guest
napisao

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum