Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 II godina on Sat Oct 08, 2011 3:54 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Što bezjaci znaju o vješticama i čarobnjacima?Što oni misle, u čemu je razlika?

Bezjaci su sve čudne stvari povezivali s vješticama. Sve to možemo zahvaliti Mafildi Blockhart kada je 850. god. pr. Kr. pred cijelim selom pretvorila svečenika u žabca. Odrezana joj je glava. Svečenici i crkva ne bi imali ništa protiv vještica da Mafilda umjesto svečenika nije razbojnika pretvorila u žabca(što je i trebala učiniti). Ta je priča kasnije preokrenuta te ste vi vjerojatno učili da crkva ne želim proljevati krv(a kao što ste sada saznali zapravo je i prolila). No vještice i nisu zapravo gorjele. One bi zamrzle vatru i samo se pretvarale da ih boli, vrištale bi. Puno bi se vještica namjerno zapalilo i po par puta. Zbog svega crnog što je u priče unešeno vještice bezjaci povezuju sa zlom. Kod njih je vrlo poznata vještica Baba Roga. Baba Roga je zapravo dobra bakica koja je zaledila lava koji je planirao pojesti djevojčicu. Priča je shvaćena kao da je baka željela pojesti djevojčicu. O čarobnjacima nema puno podataka. Samo se spominju kao stare,dobre osobe, sa dugačkim sjedim brada,a obično su u dugačkim plavim pelerinama. Ako netko još nešto zna o čarobnjacima neka slobodno ostavi u komentarima. Dobit će dodatne bodove.


ZADAĆA: Napiši sastav o spaljivanju vještica, neka esej ne bude prekratak. Najmanje 50 riječi. N
ajmanje!!!!!


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

2 Re: II godina on Sat Oct 08, 2011 3:55 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Dobar dan učenici,

za zadaće vam neću dijeliti bodove.

Danas ćete pisati ispit iz bezjačkih studija. Znam da nisam najavila..nisam imala kada jer niste dolazili na nastavu(čast iznimkama). Pitanja su vam na ploči, a pergamenat po kojem pišete vam je na stolu. Uzmite pero i počnite rješavati. Kao što vidite, ima malo pitanja jer se o svakom pitanju može jako puno pisati. To vi i morate. Neka svaki odgovor bude opširan. I nemojte mi sada pisati kratke odgovore, jer i kada vam u zadaći napišem opširno napišete dvije rečenice. Molim da ispit rješavate svojim riječima a ne samo copy=paste. Ja ću skužit ako je ispit prepisan ili nešto sl. Bodovi će vam biti veći ako je odgovor duži. A oduzimani samo ako je copy=paste, prepisivanje, kratki odgovori i sl...

PiTaNJa

Kako neki bezjaci znaju za Hogwarts školu?

Na koji način rade stvari poput magije?

Što bezjaci znaju o vješticama i čarob
njacima?


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

3 Re: II godina on Fri Oct 14, 2011 10:30 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Proučavanje bezjaka, nemagičnih ljudi, uključuje pisanje eseja kao što je "Zašto bezjaci trebaju struju". Bezjačke studije smatraju se laganim predmetom, ali Percy Weasley smatra da je za čarobnjaka važno znati kako funkcionira nemagična zajednica. Hermione Granger uzela je taj predmet iako ona zna sve o bezjacima zato što je cijela njezina obitelj nemagična. Rekla je da želi saznati kako čarobnjaci gledaju na bezjake, ali odustala je od tog predmeta na trećoj godini zbog previše predmeta.

Što bezjaci znaju o vješticama i čarobnjacima?Što oni misle, u čemu je razlika?

Bezjaci su sve čudne stvari povezivali s vješticama. Sve to možemo zahvaliti Mafildi Blockhart kada je 850. god. pr. Kr. pred cijelim selom pretvorila svečenika u žabca. Odrezana joj je glava. Svečenici i crkva ne bi imali ništa protiv vještica da Mafilda umjesto svečenika nije razbojnika pretvorila u žabca(što je i trebala učiniti). Ta je priča kasnije preokrenuta te ste vi vjerojatno učili da crkva ne želim proljevati krv(a kao što ste sada saznali zapravo je i prolila). No vještice i nisu zapravo gorjele. One bi zamrzle vatru i samo se pretvarale da ih boli, vrištale bi. Puno bi se vještica namjerno zapalilo i po par puta. Zbog svega crnog što je u priče unešeno vještice bezjaci povezuju sa zlom. Kod njih je vrlo poznata vještica Baba Roga. Baba Roga je zapravo dobra bakica koja je zaledila lava koji je planirao pojesti djevojčicu. Priča je shvaćena kao da je baka željela pojesti djevojčicu. O čarobnjacima nema puno podataka. Samo se spominju kao stare,dobre osobe, sa dugačkim sjedim brada,a obično su u dugačkim plavim pelerinama.

Domaća zadaća!!!
1.S kime su bezjaci povezivali čudne stvari i radi koga???
2.Što je bilo s tom osobom???
3.Kako su se odnosili svećenici i crkva???
4.Jesu li vještice uistinu gorjele???
i pitanje za dodatne bodove:
Opiši Baba Rogu...


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum