Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 I godina on Sat Oct 08, 2011 4:14 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Obrana od mračnih sila je predmet koji će Vas naučiti kako se obraniti od svih vrsta crne magije, bilo da se radi o čarolijama, kletvama, urocima, bićima tame ili crnim magovima. Dakle, s obzirom na vrstu crne magije, Obrana od mračnih sila se dijeli na:
a) protučarolije
b) protukletve
c) protuuroke
d) obranu od djelovanje i učinci bića tame

S obzirom na uzrok crne magije, odnosno izvor od kojega crna magija potječe, Obranu od mračnih sila možemo podijeliti na:
a) obranu od bića tame
b) obranu od napada crnih magova

Kako bi Vas naučili obranu od crne magije, prvo ću Vam morati detaljno objasniti tu crnu magiju, a kako bi Vas naučili obrani od bića tame, prvo ćemo morati naučiti sve o pojedinom biću tame.
Kako su napadi bića tame i najčešći, od sljedećeg ćemo puta početi učiti o njima.

DOMAĆA ZADAĆA :
1. Protučarolije, protukletve, protuuroke i obranu od djelovanja i učinaka bića tame pridružite podijeli s obzirom na uzrok crne magije, i sve OBJASNITE.
2. Napišite za koje ste izvore crne magije čuli (sve vrste).


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

2 Re: I godina on Sat Oct 08, 2011 4:15 am

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Na ovom predmetu naučit ćete mnogo toga o magiji, točnije, mračnoj magiji, kao i o obrani od iste“, rekao sam i ustao sa stolice. Prišao sam ploči, dok su učenici uzimali svoje bilježnice i pera. Nasmiješio sam se. Činilo se da znaju što slijedi. „Danas radimo uvod u magiju.“ Nakon mojih riječi, kratkim potezom ruke pojavila se riječ „Uvod“ ispisana preko čitave ploče.

„Magija je nastala u jugoistočnom dijelu Mezopotamije. Podrazumijeva urođenu ili nasljednu sposobnost kontroliranja materijalnih objekata, kao i živih bića, pomoću manipulacije svijesti i autosugestijom nastojeći postići određene rezultate i steći natprirodne moći i sposobnosti. Muška osoba koja se bavi magijom naziva se čarobnjak, vještac ili vrač, a ženska vještica, čarobnica ili vračara.
Magija se u početku koristila samo u dobre svrhe. Najvažnija sposobnost joj je bila liječenje. No, nakon nekoliko progona, čarobnjaci se odvajaju od bezjaka. Želeći prevlast, čarobnjaci se dijele u dvije najosnovnije grupe; na dobre i mračne čarobnjake. Na osnovi te podijele, došlo je i do podijele magije i ona glasi:
Bijela magija predstavlja dobru magiju kojoj je svrha pomoći, izliječiti i savjetovati. Tu ubrajamo predviđanja sudbine (astrologija, hiromancija, tarot, kristalomancija, geomancija i sl.).
Crna magija, s druge strane, predstavlja zlu magiju, kojoj je cilj nauditi drugome ili na natprirodan način postići nekakvu korist. Crnu magiju povezujemo sa sotonizmom, demonopoklonstvom.
Riječ „magija” ima korijene u grčkoj riječi mágos i ta se riječ prvi put se spominje u 6. stoljeću prije Krista. Od grčkog pridjeva magikos nastao je latinski izraz magicus, koji je dalje ušao u mnoge europske jezike.“

„Evo, to bi bilo to za danas“, rekao sam, a učenicima je odmah laknulo. „Pošto vam je ovo prvi sat, neću vam odmah zadati zadaću, no sljedeći sat budem, stoga se pripremite. Imate još par minuta do kraja sata i dajem vam ih da radite što god hoćete“, nadodao sam i krenuo prema izlazu iz predavaonice. Izlazeći van, u predavaonici je nastao glasan žamor.


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

3 Re: I godina on Tue Oct 11, 2011 5:54 am

Smile ^__^

avatar
Hufflepuff
Hufflepuff
Nije mi jasno šta treba da uradimo u prvom domaćem zadatku?

4 Re: I godina on Fri Oct 14, 2011 10:16 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
DOMAĆA ZADAĆA :
1. Protučarolije, protukletve, protuuroke i obranu od djelovanja i učinaka bića tame pridružite podijeli s obzirom na uzrok crne magije, i sve OBJASNITE.
2. Napišite za koje ste izvore crne magije čuli (sve vrste).


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

5 Re: I godina on Fri Oct 14, 2011 10:19 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Kao i svaka druga magija,crna magija postoji već tisućama godina.Dok su neki pripadnici prvih civilizacija osmišljali čini i čarobne riječi za lječenje bolesti,prizivanje kiše na suhe njive i zaštitu sela od neprijateljskih napada,ostali su radili prokletstvima i ostalim nadnaravnim načinima nanošenja boli i prizivanja nesreće svojim bližnjima.Takve su se metode mogle primijeniti kao osveta za osobnu uvredu,radi uklanjanja konkurenta ili da bi se dokrajčio politički protivnik.Kada je 19.g.n.e(godine nove ere) umro rimski vojskovođa Germanik,ispod poda te iza zidova svoje spavaonice,pronađene su ljudske kosti,pisana prokletstva,komadi olova(tada poznatijeg kao kovina smrti),odnosno dokaz da je na njega netko upotrijebio crnu magiju.
Vi ove ćete učiti o crvenim ćepićima,kapucima,vukodlacima i drugim bićima,dok će stariji učenici poučavati metode obrane od prokletstca zlih čarobnjaka i vještica.Kada budete stariji učit ćete o neoprostivim kletvama,kletvu kojom imaš nadzor na drugima...kletvu koju možeš izazvati patnju a da ni ne dotakneš čovjeka...i na kraju kletvu kojom možeš ubiti čovjeka.Detaljnija crna kletva uči se u Durmstrangu.
Jedan od najstarijih i najraširenijih oblika crne magije jest predodžbena magija pri kojoj se žrtva nacrta ili se njezin model načini od gline,odnosno voska,te se predodžba zatim namjerno ošteti ili uništi.Svako oštečivanje modela trebalo bi nauditi i žrtvi.Voštane lutke bile su uobičajene u drevnoj Indiji,Perziji,Africi,Egiptu i Europi,budući da ih je bilo lako načiniti te uništiti topljenjem,metodom za koju se smatralo da kod žrtve izaziva razornu i smrtonosnu bolest.


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum