Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Napitci II godina on Fri Oct 07, 2011 9:47 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
VIŠESOKOVNI NAPITAK
Budući da su u posljednje dvije zadaće NEKI od Vas pokazali veliku sklonost i razumijevanje za ovaj predmet, danas ćemo preći na nešto kompliciraniji napitak. Stoga sam odlučio da ste se sada već sposobni pozabaviti vrlo zanimljivim i složenijim napitkom kao što je Višesokovni napitak.
Dakle, Višesokovni napitak ima sposobnost da, ukoliko su sve upute doslijedno slijedile recept spravljanja, osobi koja ga popije omogući potpunu i u cijelosti vjernu tjelesnu preobrazbu u neku drugu osobu. To znači da će čovjek koji ga popije dobiti identičan izgled željene osobe, uključujući njegovu visinu i masu, glas, fizičke karakteristike i tjelesne mane, te slično.
Djelovanje Višesokovnog napitka djeluje točno sat vremena od kad je popijen te se nakon toga preobražena osoba ponovno vraća u svoje prirodno stanje i izgled. Također je važno napomenuti da Višesokovni napitak djeluje samo za ljudsku preobrazbu, te ne omogućuje preobrazbu u druge životinje ili magična stvorenja.

PRIPRAVA
Priprava Višesokovnog napitka izrazito je zahtjevna i složena. Kako bi njegova učinkovitost bila potpuna, spravljanje Višesokovnog napitka u prosjeku traje oko mjesec dana.
Poznati sastojci su: muhe zlatare, pijavice, žilavac, glistovnica, rog dvoroga u prahu, isjeckana koža zmije drvolaze i neki dio tijela koja je pripadala osobi u koje se želimo preobraziti (to je obično vlas kose jer je najpraktičnija i do nje se najlakše može doći).
Poznate zakonitosti toga napitka su da se žilavac mora ubrati za punog mjeseca, a muhe zlatare se moraju kuhati u smjese 21 dan prije dodavanja novoga sastojka.
Kad je smjesa spremna, u nju dodajemo i posljednji sastavak, nešto od onoga u koga se želimo preobraziti. Poznato je da boju i okus Višesokovnom napitku daje upravo taj posljednji sastojak, koji automatski simbolizira osobnost osobe u koje se namjeravamo preobraziti.
Od trenutka kada ga popijemo, napitak dijeluje točno sat vremena, a ako i dalje želimo zadržati željeni izgled, trebamo popiti novu dozu te otopine.

RIZIK
Višesokovni napitak zabranjen je zakonom Ministarstva magije što njegovu pripremu i primjenu čini nezakonitom i ilegalnom te nepreporučljivom. Kazna predviđena za njegovu nedozvoljenu upotrebu nikada nije spomenuta.
Međutim, ako se ipak odličite prekršiti zakon i ipak početi sa spravljanjem Višesokovnog napitka, budite oprezni jer i najmanja pogreška u pripremi i dodavanja sastojaka smjesi može imati kobne posljedice. Može se dogoditi da se preobrazite tek djelomično uz nemogućnost ponovne preobrazbe u Vaše pravo obličje, a može doći i do raznih drugih kompikacija koje uključuju izrastanje prevelikog broja nekih dijelova tijela ili pak odsutnost nekog od njih, koje je kasnije vrlo teško ili gotovo nemoguće otkloniti te je takva osoba obilježena za cijeli život.

DOMAĆA ZADAĆA
1. Prema podjeli čarobnih napitaka, u koje će kategoriju i podkategoriju spadati Višesokovni napitak?
2. Koji sastojak Višesokovnog napitka uzrokuje njegovu dugotrajnu pripremu i zašto?
3. Objasnite zašto Višesokovni napitak može imati ružičastu boju i biti ukusan, te imati smeđu boju i imati okus blata? Objasnite najdetaljnije moguće.
4. Zašto smo sigurni da osoba koja u sebi ima divovske krvi (kao npr. Rubeus Hagrid) nije samo varalica koja je pomoću ovog napitka preuzela njegov fizički izgled?
5. Gledajući samo vanjski izgled i ne ispitujući osobu privatna pitanja, kako biste Vi utvrdili je li ona preobražena varalica ili ne?

Ova zadaća je vrlo važna i bit će ocijenjena. Za prethodnu zadaću moram pohvaliti učenicu Lily Rose Cameron koja je jedina odgovorila točno na prvo pitanje i prepoznala da Bezoar NE pripada niti jednoj kategoriji napitaka, zbog toga što on nije smjesa sastojaka (što je definicija Čarobnog napitka) već zaseban i pojedinačan sastojak. Zbog toga je donijela 10 bodova svome domu, a svi učenici koji su točno odgovorili na pitanja za dodatne zadatke dobili su po 5 bodova. Sve dodijeljene bodove možete provjeriti u komentarima posta SUSTAV BODOVANJA, a od nekih od Vas očekujem da se oko ove zadaće potrude više nego oko prethodnih.Last edited by Dina. on Sat Oct 29, 2011 8:20 pm; edited 1 time in total


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

2 Re: Napitci II godina on Fri Oct 07, 2011 11:45 pm

Mony

avatar
Rawenclaw
Rawenclaw
napravila sam.

3 Re: Napitci II godina on Sat Oct 08, 2011 5:48 am

Maria

avatar
Rawenclaw
Rawenclaw
napravila..


_________________
Sve samo ne normalna xD
http://teengirlsworld.forumcroatian.com/u62

4 Re: Napitci II godina on Fri Oct 14, 2011 10:05 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
ROMELORTUR JE NAPITAK ZA POZLAĆIVANJE STVARI I ŽIVIH BIĆA. NARAVNO, ZLATO NIJE PRAVO A NAPITAK TRAJE SAMO 19 SATI.
SASTOJCI SU: zlatna narcisa i zogračev šećer od kojih se dobiva zlatna boja, bijeli moluksum pak daje dužu izdržljivost boje a crna muholovka se samo stavlja u napitak kada je on za neku stvar odnosno neživo biće jer ono daje ljepljivu sluz koja pomaže napitku da ćim duže ostane na nekoj stvari. ROMELORTUR SE OBAVEZNO MORA KUHATI U ZLATNOM MALOM KOTLIĆU.
ZA UPORABU ROMELORTURA ZA STVARI NAPITAK SE TREBA POŠPRICATI VASKOROVOM ŠPRICOM (koju je izumio rus vasko presll a posebna je po tome što možeš nariktati kako da daleko voda ili napitak odleti a i ona sama se može smanjivati i povećavati) NA TU STVAR. A ŽIVA BIĆA MORAJU PAK POPITI NAPITAK. BOLJE JE DJELOVANJE KOD ŽIVIH BIĆA (ljudi, životinja i biljka) JER DUŽE BOJA OSTAJE NA NJIMA.
TIJEKOM POVIJESTI ČAROBNJACI SU ROMELORTUR KORISTILI ZA BOJANJE NAKITA PA SU GA SKUPO PRODAVALI BEZJACIMA PA I SAMIM ČAROBNJACIMA. ZBOG TOGA JE MINISTARSTVO MAGIJE 1921. GODINE ZABRANILO KORIŠTENJE ROMELORTURA BEZ DOPUSTA MINISTARSTVA. UPORABA NJEGA BEZ DOPUSTA KAŽNJAVA SE AZKABANOM!!!


ZADAĆA:
1.što je romelortur?
2. dali je zlato pravo i koliko ono traje?
3.nabroji romelorturove sastojke
4.kako živa bića a kako stvari moraju uporabiti napitak?
5.kod koga je napitak izdržljiviji?
6.za što su čarobnjaci tijekom povijesti koristili romelortur?
7.tko je i kada zabranio uporabu romelortura?
8.s čime se kažnjava uporaba romelortura?


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

5 Re: Napitci II godina on Fri Oct 14, 2011 10:06 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Amortentia Amortentia-najjači ljubavni napitak na svijetu Sastoji se od riječi "amor", lat. ljubav, i "tempto", lat. pokušati utjecati nečime Djelovanje: Tko ga popije, ne zaljubljuje se, nego se postiže neka imitacija ljubavi. Tako da je, onaj koji ga popije, zaluđen osobom koja je spremila napitak. ALI NIJE STVARNO ZALJUBLJEN. Kako ga prepoznati: Ima osobit sedefast sjaj, a para se diže u karakterističnoj spirali. Svakoj osobi drukčije miriše, ovisi o tome što je privlači. Izgovara se: Ah-more-ten-see-ah
Zadaća:

1.Što je Amortentia?
2.Odkuda naziv Amortentia?
3.Dali onaj tko ga poije je uistinu zaljubljen?
4.Kako se izgovara Amortentia?


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

6 Re: Napitci II godina on Fri Oct 14, 2011 10:37 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Najpoznatiji napitak u Hogwartsu je Elonoris ili Elonor. On daje energiju za čitav dan. Ako se Elonor krivo izradi mogu se dogoditi i neke nepogode kao:
Besanica
Kihanje
Štucanje
Loša volja
Ja vam nebi dala recept da vam se nešto ne dogodi. Dobro, to ćemo kasnije za 2-3 mjeseca, a možda i kasnije na 2.godini.
Jeste li ikada pili Red Bull, kojeg vi NE SMIJETE PITI, u bezjačkom svijetu? Samo da znate da vam to ništa nije samo sok i radenska, pa da se nebi vi napili.
Red Bull daje ti krilllaaaa, ali prvo trebas na metloboj odnosno letenje. A to je popularno kod bezjaka, ali tu je još jedan popularniji od svih, zove se Gorwarts Edge. To je mali napitak od 3 kapiljice što se promiješa sa vodom i pretvarate se u ono što zamislite (npr.vještica, i bum!) i 1 ili 2 sata ste vještica ili to što ste zamislili, ali vi možete sve kad ste netko drugi (pričati, jesti, itd.).I to je sve!
D.Z.- napišite koji vam je napitak bolji a koji ne ako ne napišete nema veze, vi ste prvi put!


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

7 Re: Napitci II godina on Fri Oct 14, 2011 10:45 pm

Dina.

avatar
Gryffindor
Gryffindor
Ako nemate ljutih naranača, sve će fino funkcionirati i s 200ml limunovog soka. Navodno bi ovo trebalo biti dobro protiv prehlade. Živi bili pa vidjeli.

Sastojci:

200 ml soka od limuna i ljute naranče (cca 2 ljute naranče i 4 limuna)
1 prst naribanog svježeg đumbira
Grančica svježeg ružmarina
5-6 žlica meda


Ana-Marija Bujić
1) Sok od limuna, đumbir i ružmarin staviti na laganu vatru i čim počne vriti, maknuti s vatre.

2) Kad se malo ohladi, umiješati med i miješati dok se potpuno ne rastopi.

3) Uliti u steriliziranu bocu ili staklenku. Kad se ohladi, čuvati u frižideru.

4) Za posluživanje: preliti 4 žlice napitka kipućom vodom i dodati još žlicu meda.


_________________

http://magicworld.bosnianforum.com

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum